Trei lucruri care-ti lipsesc si (poate) nici nu stii ca ti-ar trebui

question-mark

Daca nu ai facut inca o schimbare durabila in stilul tau de alimentatie si de viata desi spui ca iti doresti, este posibil sa nu-ti lipseasca vointa, intentia sau cunostintele, ci altceva.

 

1. O solutie care sa se poata adapta stilului tau de viata.

Vrei sa slabesti dar nu ai timp sau bani sa faci schimbari radicale in alimentatie? Vrei sa faci miscare dar nu ai cu cine sau nu stii ce ti se potriveste? Cauta acele lucruri pe care le poti integra usor stilului tau de viata actual fara a trebui sa faci revolutie peste noapte in viata ta. Studiile arata ca detinem rezervoare limitate de vointa la nivelul unei zile, iar incercarea de a schimba prea multe lucruri simultan nu functioneaza foarte bine.

 

2. Alatura-te unui sistem de sprijin sau construieste-ti unul (dar nu uita de primul punct :))

Impulsul initial nu este suficient, de cele mai multe ori. Pentru o calatorie de durata, trebuie sa alimentezi „din zbor” cu energie, motivatie. O schimbare care sa dureze seamana mai mult cu un maraton, decat cu un sprint. Daca ai alaturi de tine o persoana sau un grup care sa te incurajeze pe noul drum, este mult mai putin probabil sa dai inapoi. Daca ai avea antrenorul tau care ti-ar bate la usa in fiecare dimineata, sa te scoata la alergat, probabil ca ti-ai pute mai des pantofii de alergat in picioare… 🙂

 

3. Sa raspunzi in fata cuiva pentru alegerile si rezultatele tale zilnice

In engleza, termenul este „accountability”. Cand alegi sa „dai socoteala” cuiva, arzi podurile si lasi scuzele deoparte. Poate fi o persoana din grupul de suport, intreg grupul 🙂 sau altcineva. De cele mai multe ori aceasta e o chestiune privata, fara complicatii (un telefon sau un sms e suficient). Tu alegi, dar a te tine responsabil are un mare impact asupra alegerilor tale.

Te pot ajuta sa configurezi solutia de la punctul 1, apoi putem face sa functioneze punctele 2 si 3 impreuna!

Manuel

0722452020

manu_paun@yahoo.com

www.eslabire.ro