Slabesti prin sport, fara efort si mananci foarte mult tort :)

slabesti cu tortIn primul rand, in imagine nu este fetita mea 🙂

In al doilea rand,eu chiar cred ca sportul te poate ajuta sa pierzi kilograme si sa fii in forma. Dar nu oricum.

Cateodata ne concentram exclusiv pe acul cantarului, fara sa luam in calcul procesul prin care slabim, sau ce se intampla de fapt in organismul nostru: de unde provin kilogramele slabite? Din masa noastra musculara? Din apa? Sau din grasime, asa cum ne dorim?

Acest lucru nu este de multe ori vizibil, si este nevoie de masuratori speciale pentru a determina „calitatea” slabirii. De fapt, este indicat ca inca dinainte de a incepe, sa faceti o masuratoare a compozitiei corporale, pentru a avea un punct clar de reper. Puteti programa direct o astfel de masuratoare la tel 0722.452020.

Dar, ca sa revin la sport, activitatea fizica are multe beneficii, printre care tonifierea musculara, cresterea arderilor, o stare psihica imbunatatita si altele. Cand vorbim de slabire, miscarea ne ajuta sa ardem calorii si sa punem astfel organismul in pozitia de a apela la „resursele interne de energie”.

Ceea ce nu este poate foarte evident este ca pentru a avea succes pe termen lung e obligatoriu sa corelam caloriile arse cu nutritia noastra zilnica. Binenteles, din punct de vedere cantitativ, pentru ca daca dupa sala, de exemplu, vom manca mai multe calorii decat am ars, lucrurile nu vor avansa in directia dorita. S-ar putea sa obtinem tonificere musculara, dar nu neaparat vom arde grasimi si nu vom slabi.

Mai mult insa, miscarea consuma mai mult decat calorii, consuma nutrienti care trebuie inlocuiti ulterior din nutritie. Pentru refacerea musculara este nevoie de un aport potrivit, ca timp si cantitate, de carbohidrati sanatosi si proteine, vitamine, minerale. Conteaza ce mananci incepand cu masa de dimineata, conteaza gustarile pre si post antrenament. Si sa nu credeti ca asta e valabil doar pentru profesionisti, unde in mod evident e necesar un control foarte strict al programului nutritiv. Nutritia corecta este o necesitate si pentru sportivul amator obisnuit, si pentru cei care fac sport pentru a slabi. Cate proteine consumi, cate calorii, la ce intervale de timp, toate acestea conteaza!

In acest sens, pentru mine personal imbinarea sportului cu alimentatia a facut o mare diferenta pentru starea mea generala. Desi nu am slabit prin sport, ci cu un program Herbalife, am devenit insa o persoana activa fizic acum cativa ani, cand am luat decizia de a ma antrena si am participat la primul meu maraton.DSC_2323 Produsele Herbalife m-au ajutat sa pot creste treptat nivelul de efort si anduranta, fara a suferi accidentari si avand o recuperare rapida dupa efort. De atunci particip regulat la curse de maraton si semimaraton montan ca amator si ma mentin in forma avand in fiecare zi grija de nutritia mea.

Daca vrei sa stii cum sa imbini nutritia si miscarea pentru a slabi sau pentru a te mentine in forma, da-mi un telefon: 0722452020 – Manuel