Despre slabire sanatoasa si alimentatie

Despre slabire sanatoasa si alimentatie

Articol scris de Susan Bowerman, expert în nutriție pentru Herbalife și dietetician  înregistrat 

Iată cum stă treaba: o rată de pierdere în greutate realizabila si sănătoasă este între jumătate de kilogram si  un kilogram pe săptămână. Pentru a pierde aproape un kilogram pe săptămână, trebuie să înclinați balanța caloriilor în directia negativă, eliminând circa 500 de calorii pe zi. De vreme ce jumătate de kilogram  de grăsime depozitează aproximativ 3500 de calorii, dacă ardeți până la 500 de calorii zilnic, timp de o săptămână, veți da jos  aproape jumatate de  kilogram de grăsime.  Persoanele mai plinuțe, pot înclina balanța un pic mai mult-  renunțând  la 750 sau chiar 1000 de calorii pe zi pentru a pierde mai repede kilogramele în plus.
Sunteți gata să începeți?

•  Cea mai bună metodă de a elimina caloriile,  este de a combina dieta cu excercitiile. Nu încercați să vă axați doar pe una din aceste doua componente. În primul rând, cei care nu au nevoie să  consume prea multe calorii s-ar putea să nu poată exclude 500 de calorii din porția zilnică,  fără să exagereze (nu ar trebui să tăiați prea multe calorii , astfel încât să nu consumați  mult sub 1200 de calorii pe zi). Mai mult de atât, dacă excludeți prea multe alimente din dietă doar pentru a elimina calorii, nu numai că vă va fi mult mai greu să furnizați organismului nutrienții necesari, dar s-ar putea chiar să descoperiți că nu mai aveți sufiecientă energie pentru exercițiile fizice. Dacă încercați sa slăbiţi doar prin mişcare fizică,   din nou vă va fi foarte greu, deoarece este nevoie de foarte multe exerciţii pentru a arde 500 de calorii –de exemplu, o oră neîntreruptă de înot energic.

•  Concentrați-vă pe consumul de alimente foarte bogate în nutrienți – acele alimente vă oferă cea mai bună nutriție cu cel mai mic număr de calorii. Legumele sunt în topul listei, urmate de alimentele bogate în proteine slabe(peștele și fructele de mare, puiul, albușul de ou, produsele lactate slabe, pudra proteică) şi de fructe și cereale integrale.

•  Pentru a începe dieta mai în forță,  eliminați complet pentru primele două săptămâni, cerealele integrale.  Daca nu doriţi să le eliminați complet,  reduceţi-le la una sau doua porții pe zi, astfel  economisind foarte multe calorii. Atâta timp cât consumați fructe și legume din belşug, ar trebui să aveți la dispoziție suficienți carbohidrați care să vă alimenteze pe parcursul exercitiilor.

•  Calculul  atent al numarului de calorii consumate, reprezintă un element-cheie in pierderea greutatii, dar este de cele mai multe ori cel mai dificil lucru.  Acesta este motivul pentru care înlocuitorii de mese funcționează atât de bine – nu trebuie să mai aproximați sau să ghiciți câte calorii consumaţi la o masa, deoarece stiţi cu precizie acest lucru. Înlocuiţi două mese pe zi cu câte   un shake proteic preparat cu lapte şi fructe,  apoi concentrați-vă pe legume și proteine pentru cea de-a treia masă.

•  Mentineţi gustările dintre mese mici și  bogate în proteine (de exemplu   un baton proteic sau o cutie mică de iaurt grecesc) şi veți ştii mereu ce număr de calorii ați consumat, fără să trebuiască să ghiciți.