Sa-ti spun un secret: ca sa reusesti, incepe de miercuri!

secretul slabiriiDupa 10 ani de analizat obiceiurile alimentare si stilul de viata ale unui numar semnificativ de persoane, am ajuns la o concluzie cu privire la cel mai bun moment posibil pentru a incepe sa faci schimbari in modul in care traiesti. Astazi sunt in masura sa va dezvalui „secretul”.

Ei bine, cel mai bun moment pentru a incepe sa faci schimbari este ziua de miercuri – cu o conditie: azi sa fie miercuri, si sa incepi imediat :). Nu stiu daca va asteptati la altceva, dar realitatea e cat se poate de simpla.

Niciodata nu va exista un moment mai bun ca astazi ca sa schimbi ceva, daca iti doresti o schimbare. Niciodata nu va veni momentul perfect. „Cand o sa am mai putin stres la serviciu, o sa-mi schimb alimentatia”. „Dupa ce trec sarbatorile, voi face cu siguranta ceva”. „Daca as avea mai mult timp pentru mine, primul lucru pe care l-as face ar fi sa fac mai mult sport”. Am auzit asta, si eu si voi, de nenumarate ori. Realitatea e ca ai tot ce trebuie, in acest moment, pentru a lua decizia si a schimba ceva. Si ca momentul acela perfect din viitor, nu va veni foarte probabil niciodata.

Odata ce ai luat decizia, fa ceva concret, imediat, in directia deciziei tale. Fa primele 3 flotari. Mananca prima masa sanatoasa. Arunca „prostiile” din frigider. Imediat.

Pe termen lung, pentru a reusi, cauta o structura de sprijin. Cineva care te incurajeaza pe noua directie. Un grup de oameni care nu doar gandesc, ci si care actioneaza la fel ca tine. Am vazut de multe ori persoane bine intentionate in a face schimbari, care erau inconjurate de „teoreticieni” in ale nutritiei sau sportului. Cand ai in jur persoane care-ti dau sfaturi „pertinente” despre alimentatie sau sport, pe care ei insisi nu le aplica si cu care nu au rezultate, nu te vad prea bine. Cauta persoanele care vorbesc cu integritate, despre ceea ce fac ele, nu doar despre ce ar trebui sa faci tu.

Cred ca o buna parte a muncii mele din ultimii 10 ani este despre a gasi, impreuna cu acei oameni care vor o schimbare, acele solutii care sa le permita sa ia decizia, sa faca primul pas imediat si sa-si creeze noi obiceiuri, oferindu-le sprijin pe termen lung.

M-as bucura sa te pot insoti pe acest drum.

Manuel

0722452020